Bouwprofessionals - Compofloor

Renovatievloer voor aannemers, bouwbedrijven en woningcorporaties

Compofloor® is een geïsoleerde vochtbestendige renovatievloer waarbij geen substantiële belastingtoevoeging plaats vindt. Het systeem kenmerkt zich door uitstekende constructieve en bouwfysische eigenschappen met een eenvoudige en zeer snelle verwerking. Projectmatig wordt meegedacht in het totale renovatieplan, in samenwerking met installateurs, asbest- en zwamexperts. Bewoners staan hierin centraal.

Bouwprofessionals

 

Compofloor garandeert een comfortabel, luchtdicht vloersysteem die van grote waarde is bij de QV10 testen. De bewoner ervaart snel een verlaging van de energierekening en een enorme verhoging van het wooncomfort. De Compofloor bestaat uit isolatie-elementen die geheel omsloten zijn door composiet, waardoor het element onderhoudsvrij is en blijft. De elementen zijn sterk met een maximale belasting van 275 kg/m2, licht van gewicht en hebben een zeer hoge isolatiewaarde vanaf 4,44 m2K/W. Compofloor biedt verschillende pakketten aan. Van het leveren en monteren van de Compofloor, tot het totaal-ontzorg pakket waarin sloopwerk, zwamsanering, vloerverwarming, laminaat leggen is opgenomen. Afhankelijk van wat de klant vraagt, zullen wij het pakket samenstellen met onze vaste kring aan onderaannemers.

 

Bouwprofessionals
Bouwprofessionals

Projectmatige aanpak

In een projectteam wordt in de voorbereiding een optimaal renovatieplan uitgedacht met opdrachtgever, aannemer, installateurs en eventueel asbest en zwamexperts. Onze medewerkers zijn vertrouwd in de bouw en bekend met technieken als lean-planning, etcetera. De Compofloor® renovatievloer wordt pre-fab afgeleverd op het moment dat u verlangt.

Bouwprofessionals

Afval recycling

Er komt op locatie geen afval meer vrij tijdens het plaatsen van de nieuwe vloer. Het EPS dat overblijft bij de prefab productie word opgehaald en gerecycled door een hierin gespecialiseerde afnemer.

Bouwprofessionals

Een woning als materiaalbank

De het gebruik van composiet zal de Compofloor® niet degraderen in de tijd. Samen met het feit dat de vloer met de hand gedemonteerd kan worden, zal de Compofloor zijn waarde volledig behouden.

Bouwprofessionals

Nul op de Meter / BENG

Compofloor® geeft warmte en ruimte. Een uitstekende isolatie is de kern van ons product, letterlijk! QV10 testen geven weer dat er tot 25% verbetering te zien is bij enkel het vervangen van de oude houten vloer. Het innovatieve Compofloor® vloersysteem bestaat uit een isolerende EPS kern. Deze techniek zorgt dan ook voor een RC waarde van 4,44 m2K/W op basis van NEN 1068-12. De ISSO 82.1 en ISSO 75.1 gecontroleerde kwaliteitsverklaring van Bureau CRG is hier onder te downloaden.

Downloads

Vind hier de downloads op deze pagina en ontdek wat Compofloor voor bouwprofessionals kan betekenen.

ISSO verklaring

Bestektekst

Specificaties van de Compofloor® renovatievloer

De Compofloor® is in samenwerking met de TU Eindhoven en IMd Raadgevende Ingenieurs uit Rotterdam. Het Compofloor® vloersysteem is uitgebreid getest door de TU Eindhoven. IMD Raadgevende ingenieurs hebben de testen doorgerekend op basis van de NEN-EN 1990 Belastingen en Vervormingen. De Compofloor® renovatievloer voldoet samenvattend aan de volgende specificaties:

Werkende breedte: 617mm
275 kg/m2 op basis van de NEN-EN 1990.
Werkende hoogte incl. 22mm OSB afwerking: 200 mm
Maximale overspanning: 4500mm bij een woonfunctie op basis van NEN-EN 1990. NB: bij grotere overspanning adviseren wij een onderslagbalk van Composiet toe te passen.
Totale isolatiewaarde voor de vloer: Rc = 4,44m2K/W op basis van NEN 1068-12.