Huis verduurzamen, hoe doet u dat? Handige tips van Compofloor
Compofloor

Uw huis verduurzamen? Hoe doet u dat?

Het verduurzamen van een woning is een belangrijke stap om de impact op het milieu te verminderen en om mogelijk energie en kosten te besparen. Er zijn verschillende stappen die u kunt ondernemen, maar sommige kunt u ook niet los van elkaar zien.

De doelstelling vanuit de overheid is dat alle woningen in 2050 energieneutraal moeten zijn. Een eerste stap daarin is dat vanaf 2026 al geen cv-ketels meer verkocht mogen worden. Dat vraagt om een andere vorm van warmtevoorziening, waarbij laagtemperatuurverwarming onontkoombaar is.

Een voorwaarde voor laagtemperatuurverarming is een goede isolatie van de gehele woning. Deze kunt u aanzienlijk verbeteren met  het isoleren van daken, muren en vloeren.

Dubbelglas of HR++ glas

Vervang enkel glas of oud dubbel glas door hoogrendementsglas. Dit vermindert warmteverlies en verbetert de isolatie van uw woning.

Zonnepanelen

Overweeg het installeren van zonnepanelen op uw dak. Ze kunnen een aanzienlijke hoeveelheid hernieuwbare energie opwekken en de energiekosten verlagen.

Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon om water te verwarmen. Dit kan een aanzienlijke besparing op gasverbruik opleveren.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een efficiënte manier om uw woning te verwarmen en kan dienen als alternatief voor een gasgestookte cv-ketel, die vanaf 2026 niet meer geleverd mogen worden. Vloerverwarming is een zeer goed alternatief voor de huidige voorzieningen en geschikt voor laagtemperatuurverwarming.

Led-verlichting

Vervang traditionele gloeilampen door energiezuinige led-lampen. Ze verbruiken aanzienlijk minder elektriciteit en gaan veel langer mee. Een snelle en fijne manier om uw huis al te verduurzamen.

Uw huis verduurzamen met een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kan uw verwarmingssysteem efficiënter beheren en kan dus ook helpen om energie te besparen.

Waterbesparende maatregelen

Installeer bijvoorbeeld waterbesparende douchekoppen en kranen om het waterverbruik te verminderen. Het klinkt heel simpel en dat is het ook! Een hele makkelijke manier dus om uw huis al een beetje te verduurzamen.

Regenwateropvang

Heeft u een regenton? Gebruik het regenwater dan voor bijvoorbeeld het besproeien van de tuin. Zo verbruikt u minder water en dit draagt bij aan het verduurzamen van uw huis.

Uw huis verduurzamen met een groendak

Een groendak draagt bij aan isolatie, helpt regenwater vast te houden en kan de levensduur van uw dak verlengen.

Natuurlijke materialen

Heeft u een nieuw huis gekocht of gaat u renoveren? Denk er dan aan om duurzame en natuurlijke materialen te gebruiken. Zo houdt u ook gelijk rekening met het milieu.

Bewust omgaan met energie

Neem bewuste stappen om energie te besparen, zoals het uitschakelen van apparaten, wanneer ze niet worden gebruikt en het verminderen van onnodig verlichting.

Uw huis verduurzamen met de Compofloor

Hebben wij het over uw huis verduurzamen, dan hebben wij het uiteraard ook altijd over de Compofloor. Benieuwd naar de voordelen? Lees hier dan meer over de duurzaamheid van de Compofloor.

Het effect van een geïsoleerde vloer

Vloeren verliezen veel warmte door koude en vaak vochtige kruipruimte en funderingsmuren. Zeker in de herfst en winter merk je dit goed in huis door de kou die de vloer afgeeft. Dat is niet alleen niet comfortabel, maar bovendien gaat je gestookte energie zo het huis weer uit. Een geïsoleerde vloer beperkt het warmteverlies en de optrek van kou, zodat je geniet van alle voordelen van een warme vloer, zeker in combinatie met vloerverwarming.

Je kunt dus wel zeggen dat een geïsoleerde vloer veel voordelen heeft. Allereerst hoef je minder te stoken, omdat de warmte in huis blijft. Met vloerisolatie bespaar je daardoor op je energierekening. Je ervaart meer comfort in huis. Als je koude voeten hebt, heb je het helemaal koud. Zelfs al zet je de verwarming op dertig graden! Als je warme voeten hebt, kan 18 graden in de winter al heel comfortabel zijn in huis. Een geïsoleerde vloer houdt de vloer warm en daarom is dat zo effectief voor een aangename leefomgeving.

De voordelen van een geïsoleerde vloer

Een goed geïsoleerde vloer brengt voordelen met zich mee. Hieronder een kort rijtje met de voordelen!

Het zorgt voor een gezond een aangenaam leefklimaat.
De vloer voelt comfortabeler aan (passieve vloerverwarming).
Minder energieverlies is goed voor milieu en portemonnee.
Schimmel en huisstofmijt krijgen door minder vocht en hogere temperaturen minder kans.

Een aantal fijne voordelen natuurlijk en daarnaast is natuurlijk het grootste voordeel dat je bespaart op de energierekening. Dit maakt dat de Compofloor een duurzame keuze is! Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Duurzaamheid en Compofloor

Lees en leer alles over de duurzaamheid van de Compofloor

“Wist u dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt? Dit gebeurt vooral in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Daarnaast is 80% van alle dieren op de wereld afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken” 

In onze samenleving produceren wij levensmiddelen en producten om in ons bestaan te kunnen voorzien. Hierbij belasten wij onze omgeving en putten wij de natuurlijke bronnen van de aarde uit. Ons doel is om deze belasting tot een minimum te beperken, zoveel mogelijk natuurlijke energie bronnen toe te passen en op een verantwoorde wijze met onze bronnen om te gaan.

Trots zijn wij het FSC-certificaat te mogen voeren. Hiermee voldoen wij aan de FSC standaard en leveren een bijdrage aan het in stand houden van de Benefits From Nature. Meer weten? Kijk dan voor meer achtergrondinformatie op www.fsc.nl. Daarnaast zijn er nog een aantal punten waarom de keuze voor een Compofloor duurzaam is. Lees dus gerust nog even verder over de duurzaamheid van de Compofloor!

Duurzaamheid