Download - Handleiding subsidies - Compofloor

Handleiding subsidie

Wist u dat?

Wist u dat de overheid voor de verbouwing of renovatie van uw woning mogelijk financiële tegemoetkomingen heeft opgesteld? Wij zien dat het als woningeigenaar best intimiderend kan zijn om uit te zoeken welke mogelijkheden er beschikbaar zijn gesteld op gebied van subsidies, btw-tarieven en overige regelingen. Met dit document bieden wij een stukje houvast in onderzoek naar de beschikbaar gestelde mogelijkheden in 2019.

Hoe kom ik erachter of er subsidies van toepassing zijn? Gemeentes en provincies kunnen mogelijk lokale subsidies verstrekken. De website http://www.energiesubsidiewijzer.nl geeft als eerste oriëntatie een overzicht van de beschikbare subsidiepotjes. Op deze website kan gezocht worden op woonplaats, en zal u zeer gemakkelijk een overzicht geven van de beschikbaar gestelde middelen. Echter kunnen wij niet garanderen dat de lijst op elk moment in het jaar up to date is. Om er zeker van te zijn dat u alle beschikbare subsidiemogelijkheden heeft verkend verwijst Compofloor u door naar de eigen websites van de Provincies, Omgevingsdiensten (Regionale uitvoeringsdiensten), en de gemeenten. Wij adviseren u dan ook om uw zoektocht in bovengenoemde volgorde te volbrengen.

In 4 stappen inzicht in de subsidiemogelijkheden

Stap 1: Beginnende bij de Provinciale subsidies, deze zijn uiteraard te vinden op de websites van de provincies zelf, vaak onder de kop ‘digitaal loket’ staan de subsidies overzichtelijk weergegeven. Zoek voor de subsidies gericht op het verbouwen of renoveren van uw woning op de thema’s ‘energie’, ‘milieu’ en/of ‘wonen’.

Stap 2: Een overzicht van de omgevingsdiensten en hun websites kunt u vinden op www.omgevingsdienst.nl. Zoek het icoontje van de omgevingsdienst in uw regio en klik op ‘lees meer’. Via de zoekfunctie op de website van de omgevingsdiensten is meestal de jaarlijkse lijst met regionale subsidies te vinden.

Stap 3: Subsidies kunnen ook op gemeentelijk niveau aangeboden worden. Daarvoor kunt u de website van uw gemeente raadplegen.

Stap 4: Controleer of er landelijke regelingen van toepassing zijn. Naast provinciale regelingen zijn er in 2019 ook weer landelijke regelingen. Hoofdzakelijk zijn er drie regelingen die interessant voor u kunnen zijn; een lager btw tarief op arbeidskosten, de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH), Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en een Energiebespaarlening.

Overzicht Landelijke regelingen herfst/winter 2019

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH):

Als woningeigenaar of VVE kunt u in aanmerking komen voor de SEEH regeling als u 2 of meer energiebesparende isolatiemaatregelingen uitvoert. Voor uw nieuwe vloer geldt een minimale isolatiewaarde van 3,5 m2K/W, de Compofloor® renovatievloer voldoet hier ruim aan. De basis isolatie van de Compofloor® bedraagt 4.44 m2K/W. Dit betekent dat u over het gehele oppervlakte van uw vloer €7 per m² kunt verkrijgen. Het subsidiebedrag voor een maatwerkadviesrapport bedraagt € 150. Op de website van RVO leest u over de voorwaarden en vindt u meer informatie. Ook Milieu centraal heeft een SEEH handleiding opgesteld.Voor VVE’s zijn variërende activiteiten subsidiabel. Bekijk hiervoor de infographic van RVO.Let op! Je krijgt voor een woning maar één keer een SEEH subsidie. Wil je meer dan 2 isolatiemaatregelen nemen? Vraag dan in één keer voor alle maatregelen tegelijk subsidie aan.

Zeer energiezuinig pakket (ZEP)

Mocht u een totaalpakket aan isolatie uit willen voeren dan ontvangt u een bonusbedrag van € 4000 bovenop de subsidie voor de losse maatregelen. Kiest u voor het zeer energiezuinig pakket, dan neemt u de volgende maatregelen:

isolatie van dak, gevel, vloer, glas, kozijnen en deuren

een systeem voor CO2-gestuurde ventilatie of balansventilatie met warmteterugwinningAan deze maatregelingen zijn ook strengere eisen verbonden. Voor de vloer geldt nu een minimale RC waarde van 4,0 m2K/W, Compofloor® voldoet hier dus nog steeds ruim aan met 4.44 m2K/W.

De SEEH voor eigenaar én bewoner loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020.

Subsidies combineren mag

Je mag de subsidie voor woningisolatie en de aanvullende maatregelen combineren met een energiebespaarlening of met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie. Check met de Energiesubsidiewijzer of u ook andere subsidies kunt aanvragen.

Overige regelingen (Leningen/hypotheken):

Leningen/hypotheken

Mocht u momenteel geen kapitaal hebben maar toch de energieprestatie van uw woning willen verbeteren door bijvoorbeeld betere isolatie, dan is de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds wellicht iets voor u. Met een rente van 1.7% en een aflostijd van 10 jaar financiert u energiebesparende maatregelen met een lening tot maximaal € 25.000. (ZEP+/Nul op de Meter tot maximaal € 65.000,-)

Meer weten over de Energiebespaarlening? Bezoek dan de website.

Naast leningen bij de overheid zijn ook enkele banken actief op gebied van energiebesparing. Triodos, ASN bank en ABN-AMRO beschikken over aparte hypotheken voor het verduurzamen van uw woning, met een lager rentetarief en/of een doelgericht bouwdepot.

In de toekomst:

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) 

Momenteel fungeert de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor ondersteuning op gebied van warmtepompen, zonneboilers biomassaketels en pelletketels na 2020 wordt hier ook isolatie in opgenomen.

Meer informatie?

Ontdek op deze pagina voor meer informatie over ons innovatieve vloersysteem. Op Milieucentraal vindt u veel informatie over energiebesparing en financieringsmogelijkheden. Met name het overzicht ‘Hoe financier je woningisolatie?’ geeft goede tips tot het berekenen van het rendement energiebesparing en beschikt ook over tips m.b.t. het aanvragen van vloerisolatie.Voor een persoonlijk advies voor uw vloerrenovatie kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling verkoop. Tel. 085 07 18 888 of stuur een e-mail naar sales@compofloor.nl.