Vloerverwarming met Compofloor | Ontdek de mogelijkheden!
Compofloor
Vloerverwarming

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Een groot voordeel van vloerverwarming, zijn de lage energiekosten. Zo is het mogelijk om een aangename kamertemperatuur in stand te houden zonder hoge stookkosten. Het systeem werkt op een lage watertemperatuur van ongeveer 35°C. Verwarmen op een lage watertemperatuur vergt dan ook veel minder energie dan radiatoren of convectoren, die een hogere watertemperatuur vereisen. Verwarming in de vloer werkt met stralingswarmte via verwarmingsleidingen onder de afwerkvloer. Deze verwarmingsleidingen worden op een vaste afstand van elkaar gelegd over de volledige ruimte. Dit systeem is uitermate geschikt om toe te passen op een warmtepomp. Een bijkomend voordeel hiervan is dat – bij warme periodes – koelen ook mogelijk is. Benieuwd naar nog meer voordelen? Lees dan verder! U kunt uiteraard ook gelijk een offerte aanvragen of contact opnemen.

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming brengt verschillende voordelen met zich mee, waardoor het een plezierige optie is om uw huis te verwarmen. Heeft u er bijvoorbeeld al eens over nagedacht om vloerverwarming te nemen? Wij hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet, zodat u een goed beeld krijgt wat vloerverwarming voor u kan doen!

Comfortabele warmte

Vloerverwarming zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte. In tegenstelling tot radiatoren, die warmte afgeven vanaf één punt, verspreidt vloerverwarming de warmte gelijkmatig over de vloer. Dit resulteert in een aangename, gelijkmatige temperatuur in de hele kamer, zonder koude plekken.

Geen zichtbare radiatoren

Omdat vloerverwarming onder de vloer is ingebouwd, zijn er geen zichtbare radiatoren die ruimte in beslag nemen of het interieur verstoren. Dit geeft u meer vrijheid bij het inrichten van uw huis en zorgt voor een strakke, minimalistische uitstraling.

Efficiënt energiegebruik

Vloerverwarming is efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen. De warmte wordt gelijkmatig verspreid via stralingswarmte, hiervoor gebruik je een lagere watertemperatuur dan bij radiatoren. Dit leidt tot energiebesparing en lagere verwarmingskosten.

Geen luchtcirculatie en stofverplaatsing

Radiatoren verwarmen de lucht, waardoor er luchtcirculatie ontstaat en stofdeeltjes kunnen opdwarrelen. Vloerverwarming verwarmt daarentegen de vloer en straalt warmte rechtstreeks naar boven, zonder luchtcirculatie te veroorzaken. Hierdoor ontstaan er geen stofnesten wat het comfort voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen sterk ten goede komt.

Stille werking

Vloerverwarming werkt stil, in tegenstelling tot sommige andere verwarmingssystemen die geluid kunnen maken, zoals ruisende radiatoren of ventilatoren. Dit draagt bij aan een rustige en comfortabele omgeving in huis.

Meer ontwerp mogelijkheden

Omdat er geen radiatoren in de weg staan, heeft u meer vrijheid bij het ontwerpen en inrichten van uw interieur. U kunt meubels gemakkelijker plaatsen zonder rekening te hoeven houden met de locatie van radiatoren, wat de indeling en het uiterlijk van de ruimte ten goede komt.

Toekomstbestendig en duurzaam

Mocht u in de toekomst over willen gaan op bijvoorbeeld een warmtepomp, dan zijn de meeste vloerverwarmingssystemen hiervoor geschikt en hoeven er geen ingrijpende ingrepen te worden gedaan. Zo investeert u met vloerverwarming al een beetje in de toekomst.

Kortom, vloerverwarming biedt comfortabele warmte, energie-efficiëntie, esthetische voordelen en een betere luchtkwaliteit, waardoor het een plezierige optie is voor het verwarmen van uw huis. Bent u geïnteresseerd in vloerverwarming? Compofloor biedt twee lichtgewicht vloerverwarmingssystemen aan:

SpeeTile
SpeeTherm

Vloerverwarming SpeeTile

Voor alle zwevende, verlijmde en gegoten vloeren (egaliseren op de door ons geleverde dekloer is bijna altijd nodig, laat u altijd adviseren door de leverancier)

Geschikt als hoofdverwarming;
Zeer lage opbouwhoogte van 15 millimeter;
Snelle reactietijd;
Nat systeem met vulmassa dekvloer. De vloer is beloopbaar na vier uur;
Na tien dagen de afwerkvloer aanbrengen (afhankelijk van afwerkvloer);
10 millimeter buis;
Zuinige regelunit met A-label pomp en flowmeters;

Vloerverwarming SpeeTherm inclusief Jumpax Basic

Geschikt voor vloeren, zoals laminaat, klik PVC en plak PVC. 

Geschikt als hoofdverwarming;
Lage temperatuur vloerverwarming;
Zeer lage opbouwhoogte van 23 millimeter;
Snelle reactietijd op uw warmtevraag;
Droogbouwsysteem, direct te gebruiken na installatie;
Buis hart-op-hart afstand van 10 centimeter;
Zuinige regelunit met A-label pomp en flowmeters;
Inclusief het leveren en aanbrengen van Heatfoil en Jumpax Basic;
Warmtepomp-voorbereid (geschikt gemaakt voor lage temperatuur vloerverwarming en koeling);

Vloerverwarming; de kosten

Onze vloerverwarming specialisten adviseren u graag om de juiste keuze te maken op basis van uw wensen. Zij zijn bereikbaar op: 085-0718888. U kunt ook altijd ons contactformulier invullen en dan helpen wij u ook graag verder.