Energie besparen? Enkele tips van Compofloor - Ontdek het nu
Compofloor

Energie besparen? Ontdek verschillende manieren

Er zijn veel manieren om energie te besparen in uw huis. Het verminderen van uw energieverbruik is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om uw energierekening te verlagen. Hier zijn enkele tips om energie te besparen.

Energie besparen met verlichting

Vervang traditionele gloeilampen door energiezuinige LED-lampen. Ze verbruiken veel minder energie en gaan langer mee.

Thermostaat

Installeer een programmeerbare thermostaat. Hiermee kunt u de temperatuur in huis regelen en aanpassen op basis van uw dagelijkse schema. Zet de thermostaat lager als u slaapt of niet thuis bent.

Energiezuinige apparaten

Kies voor energiezuinige apparaten met een hoog energielabel. Deze verbruiken aanzienlijk minder energie dan oudere modellen.

Uitschakelen

Schakel apparaten en verlichting uit als u ze niet gebruikt. Veel elektronische apparaten verbruiken nog steeds energie in de stand-by modus.

Energie besparen door zuinig te douchen

Beperk de tijd die u onder de douche doorbrengt, zet een klein wekkertje en gebruik indien mogelijk een waterbesparende douchekop.

Luchtcirculatie

Zorg voor een goede luchtcirculatie in uw huis. Hierdoor kan warme lucht zich gelijkmatig verspreiden, waardoor u de verwarming of airconditioning minder hoeft te gebruiken.

Energiebewust gedrag

Vorm energiezuinige gewoonten, zoals de deur sluiten als de verwarming aan staat, geen elektrische apparaten opladen 's nachts, en kleding dragen die past bij het seizoen om de thermostaat lager te kunnen zetten.

Energie besparen met de Compofloor

De Compofloor zorgt voor een goed geïsoleerde vloer. Deze beperkt het warmteverlies en de optrek van kou, zodat u altijd geniet van een warme vloer, zeker als u dit combineert met vloerverwarming. Hierdoor hoeft u minder te stoken en bespaart u dus energie.