Alles over Compofloor - De renovatievloerenspecialist!
Compofloor
Over Ons

Compofloor is de renovatievloeren specialist uit Noord-Holland

Onze passie is het uitvoeren van een vloerrenovatie met minimale overlast voor de bewoners. Wij doen dit uiteraard met veel plezier rechtstreeks voor particulieren woningbezitters en projectmatig voor woningcorporaties of beleggers. Wij zijn gespecialiseerd in het renoveren van vloeren op de begane grond.

Wij verzorgen door heel Nederland dit concept met onze eigen team van monteurs. Ontzorgen door verzorgen!

De voordelen van Compofloor

Laten we natuurlijk beginnen bij de voordelen van de Compofloor. Het Compofloor renovatievloer systeem is eenvoudig, duurzaam en energie-reducerend. De veelal ongeïsoleerde, tochtige en verrotte begane grondvloer wordt door ons mogelijk in 1 dag vervangen. Compofloor garandeert een comfortabel, luchtdicht vloersysteem dat u ondersteunt in het verlagen van de energierekening en verhogen van uw wooncomfort.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u onze flyer downloaden of wat meer lezen over de specificaties. Uiteraard vertellen we op deze pagina ook nog meer over het vloersysteem.

Alle voordelen op een rijtje

Hoge energiezuinigheid, door hoge isolatiewaarden en het voorkomen van koude- en luchtbruggen;
Groot renovatie gemak door hoge bouwsnelheid (1 dag per woning) en zeer laag gewicht (Arbo);
Hoge duurzaamheid, het product heeft een zeer lange levensduur;
Voldoet aan alle nieuwbouwnormen;
Toepasbaar in vrijwel elke woning;
Geen afval tijdens plaatsing door prefabricage. Geen beton tegen de muren (droge bouwmethode);
Geen constructieve aanpassingen nodig door lichtgewicht systeem (25 kg/m2);
Door het composiet materiaal is een lange levensduur gegarandeerd;
De elementen worden in onze eigen fabriek geprefabriceerd en tijdens de montage als “mannetje – vrouwtje” in elkaar geklikt;
De vloer is luchtdicht en altijd met de juiste speling aangebracht voor het beste eindresultaat;
Onze vloer maakt een einde aan rottende en roestende vloeren!

Het vloersysteem van Compofloor

Compofloor is een begane grondconstructie-vloersysteem, gemaakt van een innovatief composiet materiaal. Het is een eenvoudig, duurzaam & energiebesparend vloersysteem waarmee uw ongeïsoleerde, tochtige of verrotte balklaag van de begane grondvloer in één dag vervangen wordt.

Unieke Compofloor oplegconstructie

Onze Compofloor-anker kenmerkt zich door de dragende koker aan de achterzijde van het anker. Dit zorgt ervoor dat ook in oude muren gegarandeerd de krachten op de juiste manieren kunnen worden afgedragen in de bouwmuur.
De positie van het anker zorgen ervoor dat de kwetsbare plekken, van de bestaande balksparingen van de oude houten balklaag, worden vermeden en de geluidsoverdracht naar de buren enorm wordt verminderd.
Het anker geeft voldoende ruimte (4-5 cm) om de waterleidingen en elektrabuizen langs de muur de kruipruimte in te brengen.
De composiet ligger die over de dragende ankers loopt zorgt voor een optimale afdracht van de krachten. Deze composiet ligger wordt altijd voorzien van oplegvilt om kraken en geluidsoverlast te vermijden

Het innovatieve Compofloor element

Het compofloor element is rondom omsloten met een glasvezelversterkt polyester, waardoor roesten en rotten van het element is uitgesloten.
Het holle element is volledig gevuld met een hoogwaardige isolatie. De basis-isolatiewaarde geeft een totale isolatiewaarde van Rc=4,38m2K/W voor de gehele opbouw van de vloer. De nieuwbouw-norm voor vloeren (2020) is op dit moment 3,5m2K/W.
Het element is lucht- en waterdicht. De luchtdichte onderlinge aansluiting van de elementen is samen met onze vaste partner Celdex (luchtdichtheid-specialist) ontwikkeld.

Constructieve toplaag op de Compofloor

In onze basisvloer hebben wij een doorontwikkelde OSB4 plaat als topvloer opgenomen. OSB4 is speciaal doorontwikkeld voor zware last dragende constructies en geschikt voor vochtige omstandigheden
De platen worden haaks op de elementen geschroefd om een optimale koppeling tussen de elementen te verzorgen. Dit resulteert in een samenwerking tussen de elementen en daardoor een comfortabele vloer.
Zwaluwstaartplaat, zandcementvloer, anhydrietvloer, cementgebonden beplating etc… wordt per situatie bekeken, maar is in principe mogelijk, zolang het constructief mogelijk is. Vraag naar de mogelijkheden.

De provincie Noord-Holland en innovaties

De provincie Noord-Holland wil bedrijven helpen die bezig zijn met de ontwikkeling van innovaties die een bijdrage leveren aan deze transitie. Deze subsidieregeling is bedoeld voor bedrijven die bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten of processen, binnen de thema’s energiebesparing in de gebouwde omgeving, hernieuwbare grondstoffen of opwekking van duurzame energie en die voor Noord-Holland nieuw zijn.

Daarom heeft de provincie Noord-Holland de subsidieregeling Technologische Milieu Innovatie Noord-Holland in het leven geroepen. De regeling wordt mede gefinancierd vanuit het Operationele Programma Kansen voor West.
Bekijk onze video en zie hoe ‘snel’ wij een vloer kunnen vervangen. Tijdens de opnames van deze video hebben we een klok mee laten lopen.