Renovatievloer voor een woningcorporatie - Compofloor
Compofloor

Renovatievloer voor een woningcorporatie

Een renovatievloer voor een woningcorporatie verwijst meestal naar een vloersysteem dat wordt gebruikt bij de renovatie of verbetering van bestaande woningen die eigendom zijn van een woningcorporatie. Dit type vloersysteem wordt vaak geïnstalleerd om de isolatie en geluidsisolatie van de woningen te verbeteren, evenals om de verrotte vloeren te vervangen.

Verschillende soorten renovatievloeren

Er zijn verschillende soorten renovatievloeren beschikbaar, afhankelijk van de specifieke vereisten en omstandigheden van het project. Enkele veelvoorkomende opties zijn:

1. Droogbouw vloersystemen: Dit zijn lichtgewicht systemen die worden geplaatst zonder de noodzaak van natte processen. Ze kunnen bestaan uit materialen zoals composiet, houtvezelplaten, gipsvezelplaten of isolatieplaten.

2. Betonvloer renovatie: Bij dit type renovatie wordt de bestaande vloerconstructie versterkt door het aanbrengen van een extra laag beton of het versterken van de bestaande betonnen vloer. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door gebruik te maken van staalvezelbeton of het plaatsen van een extra betonlaag met wapeningsnetten.

3. Vloerisolatie: Een andere belangrijke factor bij renovatievloeren is het verbeteren van de isolatie. Dit kan worden bereikt door het aanbrengen van isolatiematerialen zoals thermische isolatieplaten of isolerende chape (bijvoorbeeld met geëxpandeerd polystyreen, polyurethaanschuim of folie).

Wat is de beste keuze voor u?

Voor woningcorporaties zijn verschillende factoren van invloed bij de keuze van een renovatievloer. De bestaande constructie, gewenste isolatiewaarde en geluids-eisen evenals technische mogelijkheden zijn bepalend voor de keuze.

Wij kunnen adviseren welk type vloerrenovatie het meest geschikt is, voor de specificatie situatie om uw woningbezit te verduurzamen. Hierbij kijken we niet alleen naar de technische haalbaarheid maar ook naar de verbetering van het comfort in de woning.

Wilt u meer informatie over onze aanpak of een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen over de verduurzaming van uw woningbezit? Vult u dan het contactformulier in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Nieuwsbrief