Duurzaamheid - Compofloor - Renovatie vloeren - Verantwoord
Compofloor

Duurzaamheid en Compofloor

Lees en leer alles over de duurzaamheid van de Compofloor

“Wist u dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt? Dit gebeurt vooral in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Daarnaast is 80% van alle dieren op de wereld afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken” 

In onze samenleving produceren wij levensmiddelen en producten om in ons bestaan te kunnen voorzien. Hierbij belasten wij onze omgeving en putten wij de natuurlijke bronnen van de aarde uit. Ons doel is om deze belasting tot een minimum te beperken, zoveel mogelijk natuurlijke energie bronnen toe te passen en op een verantwoorde wijze met onze bronnen om te gaan.

Trots zijn wij het FSC-certificaat te mogen voeren. Hiermee voldoen wij aan de FSC standaard en leveren een bijdrage aan het in stand houden van de Benefits From Nature. Meer weten? Kijk dan voor meer achtergrondinformatie op www.fsc.nl. Daarnaast zijn er nog een aantal punten waarom de keuze voor een Compofloor duurzaam is. Lees dus gerust nog even verder over de duurzaamheid van de Compofloor!

Duurzaamheid

Het effect van een geïsoleerde vloer

Vloeren verliezen veel warmte door koude en vaak vochtige kruipruimte en funderingsmuren. Zeker in de herfst en winter merk je dit goed in huis door de kou die de vloer afgeeft. Dat is niet alleen niet comfortabel, maar bovendien gaat je gestookte energie zo het huis weer uit. Een geïsoleerde vloer beperkt het warmteverlies en de optrek van kou, zodat je geniet van alle voordelen van een warme vloer, zeker in combinatie met vloerverwarming.

Je kunt dus wel zeggen dat een geïsoleerde vloer veel voordelen heeft. Allereerst hoef je minder te stoken, omdat de warmte in huis blijft. Met vloerisolatie bespaar je daardoor op je energierekening. Je ervaart meer comfort in huis. Als je koude voeten hebt, heb je het helemaal koud. Zelfs al zet je de verwarming op dertig graden! Als je warme voeten hebt, kan 18 graden in de winter al heel comfortabel zijn in huis. Een geïsoleerde vloer houdt de vloer warm en daarom is dat zo effectief voor een aangename leefomgeving.

De voordelen van een geïsoleerde vloer

Een goed geïsoleerde vloer brengt voordelen met zich mee. Hieronder een kort rijtje met de voordelen!

Het zorgt voor een gezond een aangenaam leefklimaat.
De vloer voelt comfortabeler aan (passieve vloerverwarming).
Minder energieverlies is goed voor milieu en portemonnee.
Schimmel en huisstofmijt krijgen door minder vocht en hogere temperaturen minder kans.

Een aantal fijne voordelen natuurlijk en daarnaast is natuurlijk het grootste voordeel dat je bespaart op de energierekening. Dit maakt dat de Compofloor een duurzame keuze is! Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!