Schilderskwartier Woerden (Coen Hagedoorn & Groenwest) - Compofloor

Schilderskwartier Woerden (Coen Hagedoorn & Groenwest)

In samenwerking met Coen Hagedoorn renoveert woningcorporatie GroenWest 72 woningen in het Schilderskwartier in Woerden.

De woningen in deze blokken dateren uit de periode 1964-1966 en zijn toe aan een upgrading naar de huidige tijd. Dat betekent dat bij de meeste woningen de badkamer, toilet en douche worden vernieuwd, al het glas en de draaiende delen worden vervangen, aan de buitenzijde het schilderwerk wordt aangepakt maar dat er ook heel goed gekeken wordt naar de verduurzamingsmogelijkheden.

De ambitie van GroenWest is om de gehele woningvoorraad in 2050 energieneutraal te hebben, dit  wordt kracht bijgezet om in stappen te renoveren zo ook in het Schilderskwartier te Woerden.GroenWest hecht veel waarde aan duurzame en betaalbare woningen en voor de verduurzaming is Coen Hagedoorn in september 2019 gestart met de werkzaamheden.

Bij dit project zit in de eerste verduurzaamheidstap het vervangen van de houten beganegrondvloer voor een hoogwaardig geïsoleerde vloer, met een gegarandeerde lange levensduur.Er is gekozen voor een vloer van Compofloor door zijn unieke eigenschappen, die geheel ongevoelig is voor vocht en tocht.

Projectleider Harmen van Vilsteren:“Door het toepassen van een levensbestendige luchtdichte vloer, met een zeer hoge isolatiewaarde creëren wij voor de bewoners een zeer comfortabele begane-grondvloer”.

Ook de samenwerking tussen Coen Hagedoorn en Compofloor draagt bij aan het succes van dit project. Door de integrale aanpak en het mee denken in proces verloopt de renovatie van de vloeren meer dan naar wens”

De coördinatie van de Zwambestrijding valt tevens onder coördinatie van Compofloor, zodat ook dit proces naadloos aansluit.

De bijgaande foto’s geven een fraaie indruk van de verduurzamingswerkzaamheden die in de wijk plaats vinden.

Een resultaat waar alle partners trots op mogen zijn.

Project details

Locatie:
Schilderskwartier Woerden

Werkzaamheden:
Renovatie vloer

Een transformatie naar NOM

Een transformatie naar NOM maakt de woningen in Landsmeer energiezuinig en gasloos. De woningen worden volledig elektrisch door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp en warmte-terugwin-installatie. Deze installaties zorgen dat over een heel jaar de woning net zoveel energie opwekt als een huishouden gemiddeld verbruikt. BAM Wonen voert de verduurzaming uit in bewoonde staat. Een belangrijk aspect in deze renovatie is de aanpak van de vloer. Door het vervangen van de ongeïsoleerde vloer door een luchtdichte en hoogwaardige vloer van Compofloor is de koudebrug aan de vloer zijde geheel verdwenen, een voorwaarde om de NOM woning te kunnen realiseren

Elegante en frisse uitstraling

Bewoners genieten straks niet alleen van een energiezuinige en gasloze woning, maar ook het straatbeeld in hun buurt verandert. Er zijn nieuwe gevelelementen - voorzien van steenstrips - om de woningen geplaatst en de daken zijn voorzien van een breder overstek. Dit zorgt voor een nieuwe, elegante uitstraling. De installaties die de woningen energiezuinig en gasloos maken worden geplaatst in een energiemodule. Bijzonder aan dit project is, is dat de energiemodule wordt geïntegreerd in een nieuwe entree. Bovendien worden de badkamer, keuken en toilet bij een aantal woningen vernieuwd.

De vloer is optimaal geïsoleerd wat bijdraagt aan het hoge comfort van de woningen, ook als zien we daar op het eerste gezicht weinig van.

In samenwerking met:

Schilderskwartier Woerden Coen Hagedoorn Amp Groenwest
Groenwest