Leiden (Portaal & Vios bouw) - Compofloor
Compofloor

Bedrijf: Portaal & VIOS bouw

VIOS bouw legt de laatste loodjes aan de afronding van de renovatie in de Leidse Grevenstraat. Hier worden in opdracht van woningcorporatie Portaal 101 woningen van binnen en buiten opgeknapt. Comfortabele en energiezuinige woningen voor de huurders. Want na de renovatie maakt het energielabel een grote sprong van gemiddeld label F naar A. Door de historische uitstraling weer terug te brengen, blijft de sfeer en het karakter van deze geliefde jaren ’30 woningen in de binnenstad behouden.

Compofloor heeft de benedenverdiepingen van de woningen voorzien van een optimaal geïsoleerde en geheel luchtdichte renovatievloer. Door de unieke opbouw van het systeem en de materiaaleigenschappen, Compofloor is geheel van composiet, heeft Portaal gekozen voor een duurzame vloerrenovatie.

Project details

Locatie:
Leidse Grevenstraat

Werkzaamheden:
Renovatie vloer

Grevenstraat en omgeving in Leiden

In Leiden werkt Portaal samen met VIOS bouw aan het renoveren van 101 eengezinswoningen en benedenbovenwoningen in de Grevenstraat en omgeving. Hier worden de woningen van binnen en buiten opgeknapt door onderhoud te plegen en verbeteringen door te voeren.

Deze zeer geliefde jaren ‘30 woningen in de binnenstad van Leiden voldoen niet meer aan de eisen van nu. Bewoners ervaren vocht- en tochtproblemen en het energieverbruik is hoog. Het resultaat na de renovatie: comfortabele, energiezuinige en veilige woningen voor onze huurders.

Woning voor de toekomst

We verwijderen alle open verbrandingstoestellen en verouderde CV-ketels worden vervangen. Ook wordt er mechanische ventilatie aangebracht, alle installaties gemoderniseerd en worden er maatregelen getroffen om de inbraak- en brandveiligheid te verbeteren.

Aan de buitenkant van de woningen worden de gevels opgeknapt, worden de raamkozijnen en voor- en achterdeuren vervangen, alle onderdelen geschilderd en de gevels geïsoleerd. De historische uitstraling van de woningen wordt weer terug gebracht.

Zo blijft de sfeer en het karakter van wonen in de binnenstad behouden.

Verbetering energielabel

Door de energiebesparende maatregelen die getroffen worden, maakt het energielabel na de renovatie een grote sprong van een D (benedenwoningen) en F (boven- en eengezinswoningen) naar gemiddeld A. Huurders waar de gezinssituatie en het verbruiksgedrag ongewijzigd blijft, kunnen daardoor een besparing in de energielasten verwachten.

Tijdelijk verhuizen

Deze renovatie voeren wordt uitgevoerd in onbewoonde staat. Dit betekent dat de bewoners tijdelijk hun woning moeten verlaten. Zij nemen hun spullen en meubels mee. Er zijn wisselwoningen ingezet waar de bewoners tijdelijk wonen. Deze woningen liggen zo dicht mogelijk bij de huidige woningen.

Stand van zaken

Compofloor levert in samenwerking met VIOS bouw de vloerrenovatie uit. Naar verwachting worden in het derde kwartaal van 2020 de laatste woningen opgeleverd.

In samenwerking met:

Portaal
Samen Bouwen Met Vios