120 woningen (BAM Groep & Eigen Haard) - Compofloor
Compofloor

120 woningen nul-op-de-meter Gorteslootbuurt in Landsmeer, voorzien van Compofloor.

Verduurzaming van sociale huurwoningen naar comfortabele, gasloze en energiezuinige NOM-woningen

BAM Wonen heeft in opdracht van woningcorporatie Eigen Haard een gasloze wijk in de Gorteslootbuurt in Landsmeer gerealiseerd. Tijdens de verduurzamingswerkzaamheden zijn 120 rijwoningen uit de jaren zeventig nul-op-de-meter (NOM) gemaakt. Het gaat om sociale huurwoningen gelegen aan de Violierweg, Zwanebloemweg, Riethalmweg en de Weegbreesingel.

Project details

Locatie:
Gorteslootbuurt Landsmeer

Werkzaamheden:
Renovatie vloer

Een transformatie naar NOM

Een transformatie naar NOM maakt de woningen in Landsmeer energiezuinig en gasloos. De woningen worden volledig elektrisch door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp en warmte-terugwin-installatie. Deze installaties zorgen dat over een heel jaar de woning net zoveel energie opwekt als een huishouden gemiddeld verbruikt. BAM Wonen voert de verduurzaming uit in bewoonde staat. Een belangrijk aspect in deze renovatie is de aanpak van de vloer. Door het vervangen van de ongeïsoleerde vloer door een luchtdichte en hoogwaardige vloer van Compofloor is de koudebrug aan de vloer zijde geheel verdwenen, een voorwaarde om de NOM woning te kunnen realiseren

Elegante en frisse uitstraling

Bewoners genieten straks niet alleen van een energiezuinige en gasloze woning, maar ook het straatbeeld in hun buurt verandert. Er zijn nieuwe gevelelementen - voorzien van steenstrips - om de woningen geplaatst en de daken zijn voorzien van een breder overstek. Dit zorgt voor een nieuwe, elegante uitstraling. De installaties die de woningen energiezuinig en gasloos maken worden geplaatst in een energiemodule. Bijzonder aan dit project is, is dat de energiemodule wordt geïntegreerd in een nieuwe entree. Bovendien worden de badkamer, keuken en toilet bij een aantal woningen vernieuwd.

De vloer is optimaal geïsoleerd wat bijdraagt aan het hoge comfort van de woningen, ook als zien we daar op het eerste gezicht weinig van.

In samenwerking met:

Bam Wonen
120 Woningen Bam Groep Amp Eigen Haard