Renovatievloer - Compofloor

Renovatievloer

Bij de renovatie van een woning of het bouwen van een passief- of lage energiewoning is het niet alleen van belang dat er goed geïsoleerd wordt maar ook dat deze voldoet aan de bouwnormen omtrent luchtdichtheid. De mate van luchtdichtheid heeft een grote impact op het energieverbruik en comfort van de woning. Luchtdichtheid houdt in dat tocht en andere ongewenste luchtstromingen wordt voorkomen.

Garanties van een renovatievloer van Compofloor

Compofloor garandeert optimale luchtdichting door de unieke gestandaardiseerde “mannetje – vrouwtje” koppeling tussen de elementen van de renovatievloer. Doordat deze in onze geconditioneerde fabriek worden aangebracht zijn fouten tijdens de montage uitgesloten.

Met het luchtdicht uitvoeren van de vloer wordt niet alleen voorkomen dat koude lucht kan ontsnappen maar wordt ook vocht tegen gehouden. Het binnenklimaat van de woning zal door toepassing van Compofloor aanzienlijk verbeteren.

Favicon
Lichtgewicht

Bij het renoveren van uw woning is het van groot belang om de belasting op de bestaande fundering niet te verhogen. Het gewicht van Compofloor is vergelijkbaar met dat van een houtenbalklaag constructie en is hierdoor zonder constructieve herberekening toepasbaar.
Door het lage gewicht van de Compofloor elementen is deze eenvoudig te monteren binnen de geldende Arbo-richtlijnen.

Favicon
Eenvoudige en snelle montage

Compofloor wordt in onze eigen fabriek geprefabriceerd en staat hiermee garant voor een stabiele kwaliteit en snelle montage. Doordat de elementen in elkaar worden geklikt passen de elementen 100%. Het is ook mogelijk om de Compofloor in eigen beheer te plaatsen. Compofloor wordt geleverd inclusief legplan, montage instructie en bevestigingsmiddelen.

Favicon
Voldoet aan alle nieuwbouw normen

In samenwerking met Technische Universiteit Eindhoven en Imd raadgevende Ingenieurs is Compofloor ontwikkeld en in de praktijk getoetst. Volgens NEN-EN 1990 voldoet de Compofloor aan alle gestelde eisen voor begane grondvloer toepassing.

Favicon
Geen afval

Compofloor wordt Prefab aangeleverd. Dit betekent dat er tijdens de montage van de vloer geen verspanende bewerkingen uitgevoerd worden. De overlast voor de bewoners en de buurt wordt hierdoor tot minimum beperkt. Ook is er tijdens de montage geen rest-materiaaltijdens de montage zodat uw woning niet wordt vervuild.

Favicon
Hoge isolatiewaarde

Bij veel woningen is de vloer matig geisoleerd waardoor veel warmte door de vloer verloren gaat. Het goed isoleren van uw vloer zorgt ervoor dat de vloer niet meer koud aanvoelt en dus comfortabeler is. Het temperatuurverschil tussen wel of geen isolatie kan oplopen tot wel 5 graden. Naast minder vocht en meer warmte, kunt u dus flink besparen op uw stookkosten. Compofloor is uitvoerbaar in verschillende isolatiewaarde (RC-waarde). In de meeste gevallen volstaat de standaard RC-waarde van 4,5.

Compofloor Bulletpoints 1 1