Vloerverwarming met Compofloor | Ontdek de mogelijkheden!
Compofloor
Vloerverwarming

De juiste vloerverwarming voor uw situatie

Er zijn tal van aanbieders en systemen. Hoe maak je de juiste keuze voor jouw situatie? Wij hopen u hiermee een beetje op weg te kunnen helpen.

Verwarmingssystemen zijn er in natbouw en droogbouw. Ook bij Compofloor bieden wij een natbouw en een droogbouw systeem aan die uitermate geschikt is in combinatie met de Compofloor:

SpeeTile
SpeeTherm

Lees hieronder meer over deze twee vloerverwarmingssystemen. Elk systeem heeft zijn eigen specificaties.

Vloerverwarming SpeeTile 10

SpeeTile is een natbouw systeem. Dat betekent dat het wordt afgewerkt met een natte afwerklaag (Speetop vulmassa). De natte laag omsluit de buizen van het systeem waardoor warmte en koeling goed overgedragen worden aan de bouwmassa. Dit levert maximaal rendement op. De SpeeTube verwarmingsbuizen liggen direct onder het oppervlak en zijn snel op temperatuur. Het systeem hoeft daardoor niet dag en nacht aan te staan, wat energie bespaart! Je werkt de vloer af met een zwevende, verlijmde of gegoten afwerkvloer zoals bijvoorbeeld laminaat, tegels, PVC of een gietvloer.

SpeeTile 10 is het dunste verwarmingssysteem (15mm) en perfect voor situaties waar weinig opbouwhoogte beschikbaar is. Speetile 10 is geschikt als vloerverwarming, wandverwarming en plafondverwarming en -koeling. Dit natbouw systeem is het dunste water gedragen systeem voor vloerverwarming en -koeling. Ook is het SpeeTile systeem geschikt als hoofdverwarming en kan deze aangesloten worden op een warmtepomp.

Geschikt voor alle zwevende, verlijmde en gegoten vloeren (egaliseren op de door ons geleverde dekvloer is bijna altijd nodig, laat u altijd adviseren door de leverancier)
Geschikt als hoofdverwarming
Zeer lage opbouwhoogte van 15 millimeter
Snelle reactietijd
Nat systeem met vulmassa dekvloer. De vloer is beloopbaar na vier uur
Na tien dagen de afwerkvloer aanbrengen (afhankelijk van afwerkvloer)
10 millimeter buis
Zuinige regelunit met A-label pomp en flowmeters
Warmtepomp-voorbereiding (geschikt gemaakt voor lage temperatuur vloerverwarming en koeling)

Vloerverwarming SpeeTherm 15 (Inclusief Jumpax Basic)

SpeeTherm is een droogbouw systeem, dat zeer geschikt is voor laminaat, parket of een duoplank. De losse, voorgevormde EPS vloerplaten plaatsen we direct op de ondergrond. Doordat frezen niet nodig is en door het zeer lichte en dunne materiaal wordt het systeem veel ingezet bij renovatie (ook van monumentale panden). Na het plaatsen van de vloerverwarming en je afwerkvloer kun je deze direct gebruiken. Een opstookprotocol is niet nodig. In combinatie met de Jumpax Basic tussenvloer kun je ook flexibele vloeren zoals PVC plaatsen.   Afhankelijk van de energiebron die je aansluit kan het systeem in elke ruimte verwarmen én koelen.

Geschikt voor vloeren, zoals laminaat, klik PVC en plak PVC
Geschikt als hoofdverwarming
Lage temperatuur vloerverwarming
Zeer lage opbouwhoogte van 23 millimeter
Snelle reactietijd
Droogbouwsysteem, direct te gebruiken na installatie
Buis hart-op-hart afstand 10 centimeter
Zuinige regelunit met A-label pomp en flowmeters
Inclusief het leveren en aanbrengen van Heatfoil en Jumpax Basic
Warmtepomp-voorbereiding (geschikt gemaakt voor lage temperatuur vloerverwarming en koeling)

Wat zijn de kosten van vloerverwarming?

De kosten van een vloerverwarming zijn afhankelijk van het oppervlakte (m2), bereken daarom eerst hoeveel vierkante meter vloerverwarming u nodig heeft. Bij Compofloor rekenen wij een all-in prijs voor vloerverwarming incl. montage en warmtepomp voorbereiding. De kosten voor de Speetile 10 en de Speeterm zijn gelijk. De kosten kunnen per m2 verschillen, dit heeft te maken met hoe de ruimte moet worden ingedeeld en hoeveel elementen, zones en verdelers er nodig zijn.

U kunt ook direct een offerte aanvragen via onderstaande link. Wilt u vooraf weten wat u te wachten staat? Dan kunt u ook onze productconfigurator invullen.